Як увімкнути 2FA в особистому кабінеті клієнта Smartost?

Двофакторна автентифікація (2FA) – це метод перевірки користувача, який підвищує безпеку облікового запису. Спочатку користувач повинен пройти автентифікацію стандартним способом, наприклад, за допомогою логіна та пароля, що є першим фактором 2FA. Другий фактор – це додатковий спосіб підтвердження особи користувача, наприклад, за допомогою згенерованого в додатку коду, який потрібно ввести у спеціально відведеному місці. Прикладом такого додатку є Google Authenticator, який буде використовуватися для другого етапу аутентифікації.

Увімкнення двофакторної автентифікації

На самому початку вам потрібно увійти до свого персонального кабінету клієнта Smarthost. Для цього перейдіть на smarthost.net.ua У правому верхньому куті є темно-синя кнопка “Особистий кабінет”, яку слід натиснути.

Після цієї дії ви будете перенаправлені на сторінку входу до особистого кабінету. Введіть адресу електронної пошти та пароль, а потім натисніть “Увійти в Особистий кабінет”.

Якщо все пройшло успішно, ви опинитеся в особистому кабінеті клієнта. На панелі зліва є кнопка “2FA вхід”, яку потрібно натиснути.

На сторінці, що відкрилася, натисніть “Увімкнути двофакторну автентифікацію (2FA)”.

Після натискання ви перейдете на наступну сторінку. Однак, перш ніж ми почнемо щось з ним робити, вам потрібно налаштувати програму-автентифікатор. У цьому посібнику використовується додаток Google Authenticator.

На мобільному пристрої має бути встановлений додаток Google Authenticator. Після запуску ви побачите наступне:

Просто натисніть кнопку “Почати”, і з’явиться наступне вікно:

На цьому етапі ви можете увійти до свого облікового запису Google. Альтернативою є вибір “Використовувати без входу”. Якщо потрібно, ви також можете увійти до свого облікового запису Google пізніше. Налаштування програми без входу в систему або з використанням облікового запису Google практично ідентичне.

Перейшовши до наступного кроку, ви побачите наступне:

Натисніть “Додати код”, щоб перейти далі.

Потім натисніть “Відсканувати QR-код”, можливо, дозволивши додатку використовувати камеру, якщо це не було зроблено раніше. Тепер, відкривши сторінку SmartHost з QR-кодом, наведіть камеру, відкриту в додатку Google Authenticator, на QR-код таким чином:

Після успішного сканування QR-коду Google Authenticator покаже наступний екран з кодом:

Код, який відображається в додатку, слід ввести на сайті, трохи нижче QR-коду, після чого натиснути кнопку “Відправити”:

Після правильної автентифікації веб-сайт покаже повідомлення про правильну конфігурацію 2FA.

Також є дві додаткові опції, де ви можете відображати QR-код або повністю вимкнути 2FA. В обох випадках після натискання з’явиться наступне вікно:

У цьому вікні введіть код, згенерований у додатку Google Authenticator, і натисніть “Підтвердити”.
Якщо ви успішно налаштували 2FA, цей крок можна пропустити.

ПРИМІТКА: Код у додатку Google Authenticator швидко оновлюється, тому завжди перевіряйте поточний код!

Вікно з полем для введення коду з додатку Google Authenticator буде відображатися при кожному вході в клієнтський кабінет. Звичайно, для того, щоб відобразилося вікно для введення коду автентифікації, ви повинні коректно пройти перший етап верифікації, тобто ввести правильний логін і пароль для входу в клієнтський кабінет. Після введення коду з програми Google Authenticator на наступному кроці перевірки ви успішно увійдете до свого облікового запису.

Krzysztof Wojtal

Залишити відповідь