Аккаунт реселера – як почати

Як оформити реселерський акаунт?

Замовити акаунт реселлера на smarthost.net.ua дуже просто. Це можна зробити, обравши один з хостинг-планів серії premium-ssd (не має значення, який це буде план). Наприклад, це може бути пакет преміум-ssd-mini:

https://www.smarthost.net.ua/khosting-paket-premium-ssd-mini

На наступному кроці виберіть один з тарифних планів реселерів зі списку і підтвердіть замовлення, натиснувши на кнопку ” Замовити”:

https://www.smarthost.net.ua/khosting-paketi-dlya-reseleriv

Після заповнення та надсилання форми облікового запису реселлера наші адміністратори нададуть права реселлера для цього облікового запису. Цю зміну буде підтверджено повідомленням на електронну пошту з інформацією про те, як увійти в панель WHM. Панель WHM дозволяє створювати хостинг-акаунти, власні пакети, адмініструвати сайти клієнтів, електронну пошту тощо.

Обліковий запис реселера – найкращі практики

1. Додавання власного домену як “технічного домену” реселлера

Однією з поширених практик є купівля домену, який буде використовуватися як технічний домен реселлера. Це дозволить створювати технічні домени на базі реселерів, наприклад: username.reseller-domain.net.ua. На нашому єдиному технічному домені є стаття про сам домен, перейдіть за посиланням нижче:

https://www.smarthost.eu/blog/why-technical-domain-is-a-good-solution

У короткому прикладі реселер може створити власний “технічний домен”, який буде виглядати так, як показано нижче:

account1.reseller-domain.net.ua
account2.reseller-domain.net.ua
companyname.reseller-domain.net.ua
barbershop.reseller-domain.net.ua
і т.д.

Це хороший спосіб вирішити це питання в маркетинговому плані, але також, в акаунтах cPanel в розділі ” Addon Domains ” кожен клієнт може згодом додати свій власний домен. Це простий спосіб підготувати веб-сайт і мати уявлення про його розвиток перед запуском виробничої версії. Звісно, це допоможе тримати папку public_html чистою та охайною.

2. Створення “Feature List”

Кожен реселер, перш ніж створювати власні пакунки (створення пакетів буде описано в пункті 3.), повинен створити власний “Feature List” функцій, які будуть доступні в конкретному пакеті (пакетах).
В панелі WHM в розділі “Пакети” з’явиться модуль “Менеджер фіч”, після введення в пошуковий рядок фрази “feat” він одразу ж з’явиться на екрані. Заповнивши назву списку можливостей і натиснувши кнопку ” Add Feature List “, ви створите список можливостей

Потім з’явиться список функцій і модулів, які можна вибрати для подальшого використання у створених пакетах. Завдяки цій функції існує певна кількість функцій, які можна дозволити використовувати кожному клієнту.


3. Створення пакетів

Після створення “Feature list” потрібно також створити новий пакунок. У пошуковому рядку після написання фрази “додати” в розділі “Пакунки” з’явиться модуль “Додати пакунок”. Після цього дайте ім’я новому пакету та встановіть інші його властивості.

УВАГА!
Важливо встановити два параметри за замовчуванням “Дискова квота (МБ)” і “Місячна пропускна здатність (МБ)” на великі значення, наприклад: 1000000 МБ.
cPanel не дозволяє встановлювати “Необмежені” значення, тому обов’язковим є використання конкретних значень у цьому параметрі.

Наступні параметри можна налаштовувати за особистими уподобаннями – здебільшого це залежить від того, яку пропозицію реселер хоче запропонувати своїм клієнтам.
Також ми рекомендуємо встановити ” Maximum Hourly Email by Domain Relayed” від необмеженого до конкретного значення, наприклад 500 або 1000, причина в тому, що “спамери” користуються цим параметром і надсилають спам у величезній кількості.


Брендування – логотип реселера в cPanel

Кожен реселлер має можливість розмістити власний логотип в cPanel, після чого клієнт бачитиме логотип реселлера замість логотипу ” Smarthost”. Це може бути логотип компанії, логотип поштової програми або піктограма.
Це дуже просто, в WHM заповніть рядок пошуку фразою “customization” і виберіть “Customization” з розділу “cPanel”.



А потім виберіть ” Customize Branding”:

Як створити обліковий запис клієнта?

У WHM введіть у рядок пошуку фразу ” Create ” і виберіть “Create New Account” з розділу “Account Functions” (Функції облікового запису).
1. Заповніть поле домену, який буде використовуватися. Як згадувалося раніше, найкращий спосіб зробити це – створити акаунти з “технічним доменом” реселера. Наприклад, це буде: client1.reseller-domain.net.ua
2. заповніть поле “Ім’я користувача” іменем користувача, яке буде використовуватися, наприклад, при вході в обліковий запис cPanel клієнтом.
3. заповнити або згенерувати поле для введення пароля та контактну електронну адресу.
4. використовувати один з пакунків, створених раніше.
5. після натискання кнопки ” Create ” нижче, хостинг-аккаунт буде створено. Решту параметрів можна змінити за потреби.


Як адмініструвати акаунти клієнтів?

Список рахунків можна переглянути, заповнивши рядок пошуку фразою ” List ” і вибравши “List accounts” з розділу “Account Information”.
Ми можемо знайти створені акаунти вручну, що легко при невеликій кількості акаунтів, коли їх багато, ми можемо шукати конкретний акаунт за іменем, IP-адресою домену тощо:


З меню ” List Accounts ” реселер може безпосередньо увійти в cPanel для кожного окремого облікового запису, натиснувши помаранчеву іконку “cP” поруч з іменем користувача.
Основні параметри також можна змінити з цього меню, просто натиснувши знак “плюс” поруч з іменем користувача:

1. зміна пароля
2. зміна пакета
3. модифікація облікового запису
4. та інші функціональні параметри

Панель WHM має багато функцій, які можуть бути дуже корисними і допоможуть реселерам підтримувати свою ефективність на найвищому рівні. Кожен реселер повинен ознайомитися з ними і взяти найкраще з пакетів реселерів Smartost.net.ua.

Smarthost

Залишити відповідь